Политолог обясни защо ГЕРБ трудно може да състави правителство.Избирателната активност означава

...
Политолог обясни защо ГЕРБ трудно може да състави правителство.Избирателната активност означава
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ има малък шанс да състави правителство

Политолог обясни за какво ГЕРБ мъчно може да сформира държавно управление.

Избирателната интензивност значи фалит на политическата система. Хората нямат предпочитание да вземат участие в тази игра. Българите са разочаровани от Политическа партия, не материализира упованията на хората. Вероятно Борисов ще бъде кандидат-премиер. Ръстът на " Възраждане " се изяснява с другата позиция на спора в Украйна и блян за неутралитет. Възможността третият мандат да роди държавно управление е оскъдна колкото и предните две. Това сподели политологът Слави Василев за " Твоят ден " по NOVA NEWS. 

По думите му Костадинов няма да влезе в сделка с другите партии, тъй като вероятността да не се сформира държавно управление е огромна, а по този начин " Възраждане " ще бележи растеж. " Вероятността да се сформира държавно управление с мандат на ГЕРБ е доста дребна. Наследството на Политическа партия е пагубно. Любопитно ми е какво ще създадат с втория мандат, може би незабавно ще го върнат. Вероятно президентът няма да даде третия мандат на ДПС ", уточни той.

Според политолога Цветанка Андреева не може да се приказва за победа при ниската изборна интензивност. " Основната опозиционна партия печели изборите, някогашните ръководещи минават в съпротива. Има мощно евроатлантическо наличие. " Възраждане " не можа да получи легитимност да оспори принадлежността ни към западните структури. Може да се сътвори стратегическо болшинство или ситуативна сглобка ", показа тя. И добави, че Костадинов е оспорил ориентацията и идентичността на обществото, написа novini.bg.

" Трупа се протестен избор в негласуващите, които ще образуват политически гърмеж, само че той няма да отиде при " Възраждане ". Ако Политическа партия ни доведат до нови избори, като се трансфорат в повода да не се сформира ново държавно управление, това ще е политическата им гибел ", предвижда тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР